Dossier North Sea Port

In 2018 presenteerde North Sea Port (NSP) het idee voor een slimme vrachtwagenparking. Deze zogenoemde 'Central Gate',  komt niet in het havengebied maar in de Zak bij 's-Heerenhoek. Het gaat om een 32 hectare groot terrein tussen de Westerscheldetunnelweg, Sloeweg, Driedijk en de Borselsedijk. 

Drie jaar terug sprak NSP nog over 254 parkeerplaatsen voor vrachtwagens, inmiddels blijkt het te gaan om 440 parkeerplaatsen. Wij houden ons hart vast en volgen de plannen met argusogen.

Hieronder vindt u relevante stukken uit het BZZB-dossier. Wanneer er noemenswaardige nieuwe stukken verschijnen dan wordt de lijst aangevuld.


In het oranje gebied plant NSP een megaparkeerplaats voor vrachtauto's


25 maart 2022

Zeer teleurgesteld in North Sea Port

Een paar weken geleden ontvingen wij het verontrustende bericht dat er natuur was vernield op het ‘Sloepoort-terrein’. Dit perceel is eigendom van North Sea Port en wordt, ondanks alternatieve plannen in de maak, door het havenbedrijf nog steeds gezien als mogelijke locatie voor een Central Gate. Dat is in essentie een megaparkeerplaats met plaats voor zo’n 450 vrachtwagens, plus allerlei faciliteiten daaromheen.