Nieuws uit de Zak

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten in omgekeerd chronologische volgorde; de nieuwste berichten staan bovenaan.

BZZB dient reactie in op bouw kerncentrales

Afgelopen week diende de BZZB bij Bureau Energieprojecten een reactie in op de bouw van nieuwe kerncentrales in Borsele. Daarin zetten wij met uiteen waarom wij vinden dat nieuwe nucleaire installaties in Borsele geen plaats moeten krijgen.

Er is weer een nieuwsbrief!

Lees onder meer over de ingrijpende bomenkap, hedendaagse en toekomstige uitdagingen zoals de stijgende zeespiegel en de gevolgen daarvan voor Zuid-Beveland. En maak tot slot een tijdreis naar de Zak van de 17e eeuw!

Zingt u mee? (video)

Wij maken ons grote zorgen over de veel grootschaliger uitpakkende plannen die ons landschap komende jaren te verduren krijgt. En wij zijn zeker niet de enigen: donateurs schreven zelfs een strijdlied!

Marcheert u mee voor landschap en klimaat? 

Op zondag 12 november vindt in Amsterdam de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid plaats. Binnen deze protestmars organiseert WISE ook een anti-kernenergieblok. Loopt u mee? Meldt u dan aan!

Borsele tot de Kern start petitie

Borsele tot de Kern is een petitie gestart. Hiermee willen ze laten zien dat er géén vanzelfsprekend draagvlak is vóór kerncentrales en dat het verzet er tegen juist groeit. De resultaten worden in september aan Provincie Zeeland aangeboden

Debatteer mee over nieuwe kerncentrales

Stroom naar de Toekomst organiseert van zaterdag 11 tot en met vrijdag 17 februari op verschillende plekken in Zeeland debatten over de nieuwbouw van kerncentrales. Wilt u ook zo'n debat bijwonen?

De winternieuwsbrief is (eindelijk) uit!

Laat, vanwege het gebrek aan handjes in ons te kleine bestuur, is de winternieuwsbrief toch weer verschenen: 16 pagina's met lopende zaken, aandachtspunten en wetenswaardigheden uit de Zak van Zuid-Beveland.

Tegengeluid van Borsele tot de Kern

Ineens was de kogel door de kerk: twee nieuwe kerncentrales in Borssele. Toen het stof nog neerdwarrelde, lieten een paar goed geïnformeerde personen meteen een tegengeluid horen: Borsele tot de Kern is geboren.

Meer varkens in de Zak?

Tegen de huidige tendens én het gezonde verstand in staat gemeente Borsele welwillend tegenover de uitbreiding van een varkenshouderij tussen Baarland en Hoedekenskerke.

De nieuwsbrief is uit

Lees in deze verlate editie onder meer over PFAS in de Westerschelde, Buitensporig grote vreemde vogels, grootouders voor het klimaat en het laatste deel over het 'Zakuiltje'.

Inspraakreactie BZZB op plan Hotel Goes

Een paar weken geleden ontvingen wij het verontrustende bericht dat er natuur was vernield op het ‘Sloepoort-terrein’. Dit perceel is eigendom van North Sea Port...

Zeer teleurgesteld in North Sea Port

Een paar weken geleden ontvingen wij het verontrustende bericht dat er natuur was vernield op het ‘Sloepoort-terrein’. Dit perceel is eigendom van North Sea Port...

De winternieuwsbrief is uit!

Lees in deze editie onder meer een verslag van onze donateursdag en over het behouden en beschermen van erfgoed, boeren met toekomst, licht in het donker en het tweede deel over het 'Zakuiltje'.

BZZB: Bijzondere status en proefproject voor Zak

In de achterbanraadpleging voor de Zeeuwse Omgevingsvisie heeft de BZZB haar concrete ideeën voor de toekomstige ontwikkelingen in de Zak Van Zuid-Beveland aangeboden. Die visie is erg belangrijk....

Welkom op de vernieuwde website

Als u onze website al eerder heeft bezocht dan merkt u vast dat we hem in een nieuw jasje hebben gestoken. We leiden u graag even rond!

De entree van de Zak? (video)

Goes rukt op. De A 58 is voor BZZB de harde grens. Maar hoe moeten we omgaan met grensoverschrijdende problemen als licht- en horizonvervuiling?

Nieuwsbrievenarchief

BZZB-donateurs ontvangen onze nieuwsbrieven hun huisadres. Maar wist u dat we deze ook op onze site publiceren?