Nieuws uit de Zak

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten in omgekeerd chronologische volgorde; de nieuwste berichten staan bovenaan.

Tegengeluid van Borsele tot de Kern

Ineens was de kogel door de kerk: twee nieuwe kerncentrales in Borssele. Toen het stof nog neerdwarrelde, lieten een paar goed geïnformeerde personen meteen een tegengeluid horen: Borsele tot de Kern is geboren.

Meer varkens in de Zak?

Tegen de huidige tendens én het gezonde verstand in staat gemeente Borsele welwillend tegenover de uitbreiding van een varkenshouderij tussen Baarland en Hoedekenskerke.

De nieuwsbrief is uit

Lees in deze verlate editie onder meer over PFAS in de Westerschelde, Buitensporig grote vreemde vogels, grootouders voor het klimaat en het laatste deel over het 'Zakuiltje'.

Inspraakreactie BZZB op plan Hotel Goes

Een paar weken geleden ontvingen wij het verontrustende bericht dat er natuur was vernield op het ‘Sloepoort-terrein’. Dit perceel is eigendom van North Sea Port...

Zeer teleurgesteld in North Sea Port

Een paar weken geleden ontvingen wij het verontrustende bericht dat er natuur was vernield op het ‘Sloepoort-terrein’. Dit perceel is eigendom van North Sea Port...

De winternieuwsbrief is uit!

Lees in deze editie onder meer een verslag van onze donateursdag en over het behouden en beschermen van erfgoed, boeren met toekomst, licht in het donker en het tweede deel over het 'Zakuiltje'.

BZZB: Bijzondere status en proefproject voor Zak

In de achterbanraadpleging voor de Zeeuwse Omgevingsvisie heeft de BZZB haar concrete ideeën voor de toekomstige ontwikkelingen in de Zak Van Zuid-Beveland aangeboden. Die visie is erg belangrijk....

Welkom op de vernieuwde website

Als u onze website al eerder heeft bezocht dan merkt u vast dat we hem in een nieuw jasje hebben gestoken. We leiden u graag even rond!

De entree van de Zak? (video)

Goes rukt op. De A 58 is voor BZZB de harde grens. Maar hoe moeten we omgaan met grensoverschrijdende problemen als licht- en horizonvervuiling?

Nieuwsbrievenarchief

BZZB-donateurs ontvangen onze nieuwsbrieven hun huisadres. Maar wist u dat we deze ook op onze site publiceren?