Meer varkens in de Zak?

Tegen de huidige tendens én het gezonde verstand in staat gemeente Borsele welwillend tegenover de uitbreiding van een varkenshouderij tussen Baarland en Hoedekenskerke.

Stichting BZZB vindt dit uiteraard absurd en onaanvaardbaar. Wij vinden het heel erg vreemd om in een tijd, waarin volop wordt gediscussieerd over de toekomst van de landbouw en terugdringing van stikstof, toch een vergunning af te geven om nog meer varkens te fokken.

De geuremissie wordt bijna 50 procent hoger en de uitstoot van fijnstof stijgt met 35 procent.. Saillant detail: het betreffende varkensbedrijf bevindt zich ook nog eens op zo'n 200 meter van een Natura 2000-gebied. Verder liggen de dorpen Hoedekenskerke en Baarland beide op ongeveer een kilometer afstand.

Zienswijze ingediend
Redenen genoeg dus om van ons te laten horen; onze secretaris heeft onlangs namens de stichting een zienswijze ingediend. Dat document is hieronder te downloaden. Wij volgen de ontwikkelingen in dit dossier uiteraard op de voet.

Op woensdag 31 augustus deed de PZC verslag van de ongewenste uitbreiding. Direct na de plaatsing van dat artikel kregen wij veel positieve reacties op onze actie. Vind u de uitbreidingsplannen ook absurd? Deel dan dit BZZB-bericht met anderen!

 

BZZB Zienswijze Def Op Ontwerpomgevingsvergunning Devinka Baarland
PDF – 90,1 KB 290 downloads